VINKIT |
Hyvän teen valmistamiseen tarvitaan vedenkeitin, mieluusti sellainen jossa on lämpötilan säädin, myös tavallinen vedenkeitin sopii mainiosti teeveden valmistukseen. Vedenkeittimen lisäksi on hyvä olla suuri sihti sekä ajastin tai munakello, jolla sopiva haudutusaika mitataan.
Teen voi hauduttaa joko teekannuun tai suoraan mukiin. Teekannussa tee jäähtyy melko nopeasti, joten kannu on hyvä vaihtoehto silloin, kun teetä valmistaa isommalle joukolle. |
VEDEN LÄMMITYS |
Sopiva teeveden lämpötilaan vaikuttaa teelaatu. Vihreä tee tarvitsee noin 80 asteista vettä kun taas musta tee kestää jopa kiehuvaa vettä. Nämä ovat kuitenkin vain suuntaa antavia lämpötiloja. Veden lämpötilan silmämääräiseen mittaamiseen hyvä vinkki on että vesi on noin 80 asteista kun veteen alkaa muodostua suuria kuplia.
|
ANNOSTUS |
Teelehtien annostelussa kannattaa olla tarkka. Mieluummin liian vähän kuin liian paljon. Noin 1 tl. teelehtiä isoa kuppia kohden on hyvä määrä. Vihreä tee kestää haudutusta useampaankin kertaan. Tällöin vain haudutusajan on oltava pidempi. Musta tee sen sijaan sopii kertaalleen haudutettavaksi.
|
HAUDUTUS |
Vihreää teetä haudutetaan yleensä 2-3 minuuttia, mustan teen haudutusajan kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana. Sopiva haudutusaika on osittain makuasia, mutta liian pitkä hauduttaminen tekee teestä kitkerää.
|